Jeśli zwierzę zmarło, użyj akcji Zarejestruj śmierć na jego karcie. Zarejestrujesz datę śmierci i opcjonalną notatkę. Zmarłe zwierzę pozostaje na głównej liście Zwierzęta — karta jest dostępna ze wszystkimi danymi historycznymi. Nie jest przenoszone do archiwum.
Dopóki zwierzę ma zarejestrowaną śmierć, nie można go zarchiwizować ani oznaczyć do sprzedaży. Wpis o śmierci zwierzęcia można w dowolnym momencie anulować na karcie zwierzęcia, korzystając z akcji Cofnij wpis o śmierci zwierzęcia — zwierzę powróci do normalnego stanu aktywności, a obie akcje będą ponownie dostępne.
Aby trwale usunąć zwierzę z aktywnych rekordów, należy zamiast tego użyć akcji Archiwizuj.