HERPADEX
CS EN
Základní informace
Stenodactylus petrii
Gekon saharský
ŘíšeAnimalia
KmenChordata
TřídaPlazi
ŘádŠupinatí
ČeleďGekonovití
RodStenodactylus
- Český název
- Gekon saharský
- Anglický název
- Anderson's Short-fingered Gecko
- Alternativní názvy
- Dünnfingergecko, Petrie's Gecko
- Synonyma
- Stenodactylus elimensis
Výskyt a prostředí
- Biotop
- Suché prostředí, Poušť, Duna, Savana
- Mikrohabitat
- Úkryt, Suchozemský
Velikost a vzhled
- Délka od čenichu ke kloace
- max 71 mm
- Hmotnost
- max 7,4 g
- Hmotnost mláděte
- ~0,5 g
- SVL mláděte
- max 28 mm
Biologické vlastnosti
- Délka života
- max 13,1 let
- Aktivita
- Noční
- Přirozená potrava
- Masožravec
- Způsob lovu
- Kombinovaný
- Teplota těla
- 20,6–20,6 °C
Rozmnožování a vývoj
- Způsob rozmnožování
- Vejcorodý
- Velikost snůšky nebo počet mláďat
- 2–2 ks
Zdraví a bezpečnost
- Jedovatost
- Ne
Zdroje informací
- Zdroje biologických údajů
- Catalogue of Life, eol traitbank, ReptTraits, SquamBase
- Odkaz na původní dokumentaci
- Catalogue of Life · 4ZXW6 · COL26.10
- Odkaz na původní dokumentaci
- eol traitbank · eol-2b1a6945e807cb8f26a5d28f00d1aab20ae38efbd77156a3c75f0e40e77d
- Odkaz na původní dokumentaci
- ReptTraits · figshare-v4
- Odkaz na původní dokumentaci
- SquamBase · 18964 · dryad-v5