HERPADEX
CS EN
Základní informace
Gastrophryne carolinensis
Parosnička karolínská
ŘíšeAnimalia
KmenChordata
TřídaObojživelníci
ŘádŽáby
ČeleďParosničkovití
RodGastrophryne
- Český název
- Parosnička karolínská
- Anglický název
- Eastern Narrow-mouthed Toad
- Alternativní názvy
- Eastern narrowmouth toad
- Synonyma
- Engystoma carolinense, Engystoma carolinensis, Engystoma rugosum, Gastrophryne carolinense, Gastrophryne carolinensis carolinensis, Gastrophryne rugosum, Microhyla carolinensis, Microhyla carolinensis carolinensis, Stenocephalus carolinensis
Výskyt a prostředí
- Mikrohabitat
- Vodní, Hrabatý, Suchozemský
Velikost a vzhled
- Délka od čenichu ke kloace
- max 38 mm
- Hmotnost
- max 2,6 g
Biologické vlastnosti
- Délka života
- max 6,8 let
- Aktivita
- Noční
- Přirozená potrava
- Členovci
Rozmnožování a vývoj
- Věk pohlavní dospělosti
- 1–2 let
- Velikost snůšky nebo počet mláďat
- 598–850 ks
- Počet snůšek za rok
- max 1 × ročně
- Vývoj
- Larvální vývoj
Zdroje informací
- Zdroje biologických údajů
- AmphiBIO, Catalogue of Life
- Odkaz na původní dokumentaci
- AmphiBIO · Anf4224 · figshare-v5
- Odkaz na původní dokumentaci
- Catalogue of Life · 3FDVS · COL26.9