HERPADEX
CS EN
Základní informace
Bombina orientalis
Kuňka východní
ŘíšeAnimalia
KmenChordata
TřídaObojživelníci
ŘádŽáby
ČeleďKuňkovití
RodBombina
- Český název
- Kuňka východní
- Anglický název
- Oriental Bell Toad
- Alternativní názvy
- Oriental Fire-bellied Toad, Oriental Firebelly Toad, Sapo-de-barriga-de-fogo-oriental
- Synonyma
- Bombina orientalis praticola, Bombina orientalis silvatica, Bombinator orientalis
Výskyt a prostředí
- Mikrohabitat
- Vodní, Hrabatý, Suchozemský
Velikost a vzhled
- Délka od čenichu ke kloace
- max 47 mm
- Hmotnost
- max 13,1 g
Biologické vlastnosti
- Délka života
- max 20 let
- Přirozená potrava
- Členovci
Rozmnožování a vývoj
- Velikost snůšky nebo počet mláďat
- 38–257 ks
- Počet snůšek za rok
- max 1 × ročně
- Vývoj
- Larvální vývoj
Zdroje informací
- Zdroje biologických údajů
- AmphiBIO, Catalogue of Life
- Odkaz na původní dokumentaci
- AmphiBIO · Anf0263 · figshare-v5
- Odkaz na původní dokumentaci
- Catalogue of Life · 68NNM · COL26.9