HERPADEX
CS EN
Základní informace
Eryx jaculus
Hroznýšek turecký
ŘíšeAnimalia
KmenChordata
TřídaPlazi
ŘádŠupinatí
ČeleďHroznýšovití
RodHroznýšci
- Český název
- Hroznýšek turecký
- Anglický název
- Javelin Sand Boa
- Alternativní názvy
- (Westliche) Sandboa, Boa delle sabbie, European Sandboa, Sand Boa, Spotted Sand Boa, Западный удавчик
- Synonyma
- Anguis jaculus, Boa turcica, Eryx cerastes, Eryx familiaris, Eryx jaculus familiaris, Eryx jaculus proprius, Eryx jaculus urmianus, Eryx jaculus var. teherana, Eryx persicus
Výskyt a prostředí
- Biotop
- Poušť, Travní porosty, Křoviny
- Mikrohabitat
- Hrabatý
Velikost a vzhled
- Délka těla
- max 800 mm
- Délka od čenichu ke kloace
- max 738 mm
- Hmotnost
- max 254,2 g
- Hmotnost mláděte
- ~2 g
- Délka mláděte
- max 115 mm
- SVL mláděte
- max 160 mm
Biologické vlastnosti
- Délka života
- max 24,7 let
- Aktivita
- Aktivní ve dne i v noci, Noční
- Způsob lovu
- Číhavý lov
Rozmnožování a vývoj
- Věk pohlavní dospělosti
- 3–3 let
- Způsob rozmnožování
- Vejcoživorodý
- Velikost snůšky nebo počet mláďat
- 1–20 ks
Zdraví a bezpečnost
- Jedovatost
- Ne
Zdroje informací
- Zdroje biologických údajů
- Catalogue of Life, ReptTraits, SquamBase
- Odkaz na původní dokumentaci
- Catalogue of Life · 3BG99 · COL26.9
- Odkaz na původní dokumentaci
- ReptTraits · figshare-v4
- Odkaz na původní dokumentaci
- SquamBase · 13957 · dryad-v5