HERPADEX
CS EN
Základní informace
Eryx colubrinus
Hroznýšek keňský
ŘíšeAnimalia
KmenChordata
TřídaPlazi
ŘádŠupinatí
ČeleďHroznýšovití
RodHroznýšci
- Český název
- Hroznýšek keňský
- Anglický název
- Sand Boa
- Alternativní názvy
- Hroznýšek pestrý, Boa de areia, East African Sand Boa, East African Sandboa, Kenia-Sandboa), Kenyan Sand Boa, Theban Sand Boa
- Synonyma
- Anguis colubrina, Eryx loveridgei, Eryx rufescens, Eryx thebaicus, Eryx thebaicus loveridgei
Výskyt a prostředí
- Biotop
- Les, Savana, Křoviny
- Mikrohabitat
- Hrabatý, Suchozemský
Velikost a vzhled
- Délka těla
- max 900 mm
- Hmotnost
- max 355,9 g
- Délka mláděte
- max 175 mm
Biologické vlastnosti
- Délka života
- max 30 let
- Aktivita
- Noční
- Způsob lovu
- Číhavý lov
Rozmnožování a vývoj
- Věk pohlavní dospělosti
- 1,2–1,2 let
- Způsob rozmnožování
- Vejcoživorodý
- Velikost snůšky nebo počet mláďat
- 3–32 ks
Zdraví a bezpečnost
- Jedovatost
- Ne
Zdroje informací
- Zdroje biologických údajů
- Catalogue of Life, ReptTraits, SquamBase
- Odkaz na původní dokumentaci
- Catalogue of Life · 3BG93 · COL26.9
- Odkaz na původní dokumentaci
- ReptTraits · figshare-v4
- Odkaz na původní dokumentaci
- SquamBase · 13954 · dryad-v5