HERPADEX
CS EN
Základní informace
Sauromalus ater
Čukvala zavalitá
ŘíšeAnimalia
KmenChordata
TřídaPlazi
ŘádŠupinatí
ČeleďLeguánovití
RodČukvaly
- Český název
- Čukvala zavalitá
- Anglický název
- Common Chuckwalla
- Alternativní názvy
- Leguán čuakvala, Cachorón de Roca, Northern Chuckwalla, Peninsular Chuckwalla
- Synonyma
- Euphryne obesus, Sauromalus australis, Sauromalus interbrachialis, Sauromalus obesus multiforaminatus, Sauromalus shawi, Sauromalus townsendi
Výskyt a prostředí
- Biotop
- Poušť, Křoviny
- Mikrohabitat
- Skalní, Suchozemský
Velikost a vzhled
- Délka od čenichu ke kloace
- max 230 mm
- Hmotnost
- max 524,8 g
- Hmotnost mláděte
- ~6,9 g
- SVL mláděte
- max 53 mm
Biologické vlastnosti
- Délka života
- max 65 let
- Aktivita
- Denní
- Způsob lovu
- Číhavý lov
- Teplota těla
- 35,9–38,3 °C
Rozmnožování a vývoj
- Věk pohlavní dospělosti
- 2–8 let
- Způsob rozmnožování
- Vejcorodý
- Velikost snůšky nebo počet mláďat
- 3–16 ks
- Počet snůšek za rok
- 1–1 × ročně
Zdraví a bezpečnost
- Jedovatost
- Ne
Zdroje informací
- Zdroje biologických údajů
- Catalogue of Life, ReptTraits, SquamBase
- Odkaz na původní dokumentaci
- Catalogue of Life · 79RLW · COL26.9
- Odkaz na původní dokumentaci
- ReptTraits · figshare-v4
- Odkaz na původní dokumentaci
- SquamBase · 18354 · dryad-v5