HERPADEX
CS EN
Základní informace
Furcifer minor
Lesser Chameleon
ŘíšeAnimalia
KmenChordata
TřídaPlazi
ŘádŠupinatí
ČeleďChameleonovití
RodChameleoni
- Anglický název
- Lesser Chameleon
- Alternativní názvy
- Minor’s chameleon
- Synonyma
- Chamaeleon minor
Výskyt a prostředí
- Biotop
- Les
- Mikrohabitat
- Stromový
Velikost a vzhled
- Délka od čenichu ke kloace
- max 100 mm
- Hmotnost
- max 22,9 g
Biologické vlastnosti
- Délka života
- max 2 let
- Aktivita
- Denní
Rozmnožování a vývoj
- Věk pohlavní dospělosti
- 0,4–0,7 let
- Způsob rozmnožování
- Vejcorodý
- Velikost snůšky nebo počet mláďat
- 8–16 ks
- Počet snůšek za rok
- 1–3 × ročně
Zdraví a bezpečnost
- Jedovatost
- Ne
Zdroje informací
- Zdroje biologických údajů
- Catalogue of Life, ReptTraits, SquamBase
- Odkaz na původní dokumentaci
- Catalogue of Life · 6JSXW · COL26.9
- Odkaz na původní dokumentaci
- ReptTraits · figshare-v4
- Odkaz na původní dokumentaci
- SquamBase · 14082 · dryad-v5