HERPADEX
CS EN
Základní informace
Furcifer oustaleti
Chameleon obrovský
ŘíšeAnimalia
KmenChordata
TřídaPlazi
ŘádŠupinatí
ČeleďChameleonovití
RodChameleoni
- Český název
- Chameleon obrovský
- Anglický název
- Giant Chameleon
- Alternativní názvy
- Malagasy Giant Chameleon, Oustalet's Giant Chameleon, Oustalet's Chameleon, Riesenchamäleon
- Synonyma
- Chamaeleon oustaleti
Výskyt a prostředí
- Biotop
- Les, Travní porosty, Savana, Křoviny
- Mikrohabitat
- Stromový
Velikost a vzhled
- Délka od čenichu ke kloace
- max 299 mm
- Hmotnost
- max 436,5 g
- SVL mláděte
- max 25 mm
Biologické vlastnosti
- Délka života
- max 5 let
- Aktivita
- Denní
Rozmnožování a vývoj
- Věk pohlavní dospělosti
- 1–1 let
- Způsob rozmnožování
- Vejcorodý
- Velikost snůšky nebo počet mláďat
- 30–66 ks
- Počet snůšek za rok
- 1–2 × ročně
- Určení pohlaví
- Genetické určení pohlaví
Zdraví a bezpečnost
- Jedovatost
- Ne
Zdroje informací
- Zdroje biologických údajů
- Catalogue of Life, ReptTraits, SquamBase
- Odkaz na původní dokumentaci
- Catalogue of Life · 6K4XW · COL26.9
- Odkaz na původní dokumentaci
- ReptTraits · figshare-v4
- Odkaz na původní dokumentaci
- SquamBase · 14084 · dryad-v5