HERPADEX
CS EN
Základní informace
Pelomedusa subrufa
African Helmeted Terrapin
ŘíšeAnimalia
KmenChordata
TřídaPlazi
ŘádŽelvy
ČeleďPelomedúzovití
RodPelomedusis
- Anglický název
- African Helmeted Terrapin
- Alternativní názvy
- Helmeted Turtle, Marsh terrapin, Starrbrust-Pelomedusenschildkröte
- Synonyma
- Pelomedusa galeata damarensis, Pelomedusa subrufa wettsteini, Pentonix americana, Testudo badia, Testudo rubicunda, Testudo subrufa
Výskyt a prostředí
- Biotop
- Les, Bažina, Mokřad
- Mikrohabitat
- Vodní
Velikost a vzhled
- Délka krunýře
- max 325 mm
- Hmotnost
- max 3 737 g
- Hmotnost mláděte
- max 12,4 g
Biologické vlastnosti
- Délka života
- max 20,1 let
- Aktivita
- Denní
- Přirozená potrava
- Masožravec
- Způsob lovu
- Aktivní lov
- Teplota těla
- ~37 °C
Rozmnožování a vývoj
- Způsob rozmnožování
- Vejcorodý
- Velikost snůšky nebo počet mláďat
- 2–10 ks
- Určení pohlaví
- Teplotní určení pohlaví
- Délka vejce
- ~18 mm
- Šířka vejce
- ~17 mm
Zdraví a bezpečnost
- Jedovatost
- Ne
Zdroje informací
- Zdroje biologických údajů
- Catalogue of Life, eol traitbank, ReptTraits
- Odkaz na původní dokumentaci
- Catalogue of Life · 76CSF · COL26.10
- Odkaz na původní dokumentaci
- eol traitbank · eol-2b1a6945e807cb8f26a5d28f00d1aab20ae38efbd77156a3c75f0e40e77d
- Odkaz na původní dokumentaci
- ReptTraits · figshare-v4