HERPADEX
CS EN
Základní informace
Daboia russelii
Russell’s Viper
ŘíšeAnimalia
KmenChordata
TřídaPlazi
ŘádŠupinatí
ČeleďZmijovití
RodDaboia
- Anglický název
- Russell’s Viper
- Alternativní názvy
- Kettenviper, Russel's Viper, Western Russel’s Viper
- Synonyma
- Daboia pulchella, Daboia russellii, Vipera elegans, Vipera russelli nordicus, Vipera russellii
Výskyt a prostředí
- Biotop
- Pobřeží, Les, Travní porosty, Křoviny, Údolí, Vodopád
- Mikrohabitat
- Zem, Suchozemský
Velikost a vzhled
- Délka těla
- max 1 850 mm
- Délka od čenichu ke kloace
- max 930 mm
- Hmotnost
- max 3 122,3 g
- Hmotnost mláděte
- ~9,9 g
Biologické vlastnosti
- Délka života
- max 15 let
- Aktivita
- Aktivní ve dne i v noci, Noční
- Přirozená potrava
- Masožravec
- Způsob lovu
- Číhavý lov
Rozmnožování a vývoj
- Věk pohlavní dospělosti
- 2–3 let
- Způsob rozmnožování
- Živorodý
- Velikost snůšky nebo počet mláďat
- 6–101 ks
- Určení pohlaví
- Genetické určení pohlaví
Zdraví a bezpečnost
- Jedovatost
- Ano
Zdroje informací
- Zdroje biologických údajů
- Catalogue of Life, eol traitbank, ReptTraits, SquamBase
- Odkaz na původní dokumentaci
- Catalogue of Life · 33SV5 · COL26.10
- Odkaz na původní dokumentaci
- eol traitbank · eol-2b1a6945e807cb8f26a5d28f00d1aab20ae38efbd77156a3c75f0e40e77d
- Odkaz na původní dokumentaci
- ReptTraits · figshare-v4
- Odkaz na původní dokumentaci
- SquamBase · 13173 · dryad-v5