HERPADEX
CS EN
Základní informace
Bitis rhinoceros
Rhinoceros Adder
ŘíšeAnimalia
KmenChordata
TřídaPlazi
ŘádŠupinatí
ČeleďZmijovití
RodBitis
- Anglický název
- Rhinoceros Adder
- Alternativní názvy
- Rhinoceros Viper, West African Gaboon Adder, West African Gaboon Viper, Western Gaboon Adder, Western Gaboon Viper
- Synonyma
- Vipera rhinoceros
Výskyt a prostředí
- Biotop
- Pobřeží, Les, Savana
- Mikrohabitat
- Suchozemský
Velikost a vzhled
- Délka těla
- max 1 830 mm
- Hmotnost
- max 3 025,1 g
- Hmotnost mláděte
- ~37 g
- Délka mláděte
- max 300 mm
Biologické vlastnosti
- Délka života
- max 13,3 let
- Aktivita
- Noční
- Přirozená potrava
- Masožravec
- Způsob lovu
- Číhavý lov
Rozmnožování a vývoj
- Způsob rozmnožování
- Živorodý
- Velikost snůšky nebo počet mláďat
- 16–60 ks
Zdraví a bezpečnost
- Jedovatost
- Ano
Zdroje informací
- Zdroje biologických údajů
- Catalogue of Life, eol traitbank, ReptTraits, SquamBase
- Odkaz na původní dokumentaci
- Catalogue of Life · LXLJ · COL26.10
- Odkaz na původní dokumentaci
- eol traitbank · eol-2b1a6945e807cb8f26a5d28f00d1aab20ae38efbd77156a3c75f0e40e77d
- Odkaz na původní dokumentaci
- ReptTraits · figshare-v4
- Odkaz na původní dokumentaci
- SquamBase · 11535 · dryad-v5