HERPADEX
CS EN
Základní informace
Calabaria reinhardtii
Kalabárie hrabavá
ŘíšeAnimalia
KmenChordata
TřídaPlazi
ŘádŠupinatí
ČeleďHroznýšovití
RodKalabárie
- Český název
- Kalabárie hrabavá
- Anglický název
- African Burrowing Boa
- Alternativní názvy
- African Burrowing Python, Calabar Boa, Calabar Ground Boa, Calabar Ground Python, Erdpython
- Synonyma
- Calabaria fusca, Eryx reinhardtii, Rhoptrura petiti
Výskyt a prostředí
- Biotop
- Pobřeží, Les, Jezero, Hora
- Mikrohabitat
- Hrabatý, Organický materiál, Opadanka
Velikost a vzhled
- Délka těla
- max 1 030 mm
- Délka od čenichu ke kloace
- max 886 mm
- Hmotnost
- max 523,2 g
Biologické vlastnosti
- Délka života
- max 6,9 let
- Aktivita
- Aktivní ve dne i v noci, Noční
- Přirozená potrava
- Masožravec
Rozmnožování a vývoj
- Způsob rozmnožování
- Vejcorodý
- Velikost snůšky nebo počet mláďat
- 1–12 ks
- Počet snůšek za rok
- 0–1 × ročně
Zdraví a bezpečnost
- Jedovatost
- Ne
Zdroje informací
- Zdroje biologických údajů
- Catalogue of Life, eol traitbank, ReptTraits, SquamBase
- Odkaz na původní dokumentaci
- Catalogue of Life · PBLR · COL26.10
- Odkaz na původní dokumentaci
- eol traitbank · eol-2b1a6945e807cb8f26a5d28f00d1aab20ae38efbd77156a3c75f0e40e77d
- Odkaz na původní dokumentaci
- ReptTraits · figshare-v4
- Odkaz na původní dokumentaci
- SquamBase · 11814 · dryad-v5