HERPADEX
CS EN
Základní informace
Eryx miliaris
Hroznýšek východní
ŘíšeAnimalia
KmenChordata
TřídaPlazi
ŘádŠupinatí
ČeleďHroznýšovití
RodHroznýšek
- Český název
- Hroznýšek východní
- Anglický název
- Desert Sand Boa
- Alternativní názvy
- Dwarf Sand Boa, Östliche Sandboa, Tartar Sand Boa, Tartar Sand Boa [tataricus], Tatarische Sandboa [tataricus], Wüstensandboa, Песчаный удавчик, 东方沙蚺 [tataricus], 红沙蚺
- Synonyma
- Anguis helluo, Anguis miliaris, Boa tatarica, Eryx miliaris incerta, Eryx miliaris rarus, Eryx miliaris tritus, Eryx miliaris var. koslowi, Eryx miliaris var. roborowskii, Eryx rickmersi, Eryx richmersi, Eryx speciosus, Eryx tataricus, Eryx tataricus bogdanovi, Eryx tataricus speciosus
Výskyt a prostředí
- Biotop
- Poušť, Křoviny
- Mikrohabitat
- Hrabatý, Suchozemský
Velikost a vzhled
- Délka těla
- max 910 mm
- Hmotnost
- max 367,3 g
- Délka mláděte
- max 137 mm
Biologické vlastnosti
- Délka života
- max 18,3 let
- Aktivita
- Aktivní ve dne i v noci
- Přirozená potrava
- Masožravec
- Způsob lovu
- Kombinovaný
Rozmnožování a vývoj
- Věk pohlavní dospělosti
- 3–3 let
- Způsob rozmnožování
- Živorodý
- Velikost snůšky nebo počet mláďat
- min 5 ks
Zdraví a bezpečnost
- Jedovatost
- Ne
Zdroje informací
- Zdroje biologických údajů
- Catalogue of Life, eol traitbank, ReptTraits, SquamBase
- Odkaz na původní dokumentaci
- Catalogue of Life · 3BG9G · COL26.10
- Odkaz na původní dokumentaci
- eol traitbank · eol-2b1a6945e807cb8f26a5d28f00d1aab20ae38efbd77156a3c75f0e40e77d
- Odkaz na původní dokumentaci
- ReptTraits · figshare-v4
- Odkaz na původní dokumentaci
- SquamBase · 13960 · dryad-v5