HERPADEX
CS EN
Základní informace
Epicrates maurus
Brown Rainbow Boa
ŘíšeAnimalia
KmenChordata
TřídaPlazi
ŘádŠupinatí
ČeleďHroznýšovití
RodHroznýšovec
- Anglický název
- Brown Rainbow Boa
- Alternativní názvy
- Boa tornasol, Boa tornasol mamona, Braune Regenbogenboa, Colombian rainbow boa, Mapaná, Morada, Pintada, Rainbow Boa, Salamanta
- Synonyma
- Epicarsius cupreus, Epicrates cenchria barbouri, Epicrates cupreus var. concolor, Epicrates maurus colombianus, Epicrates maurus guyanensis
Výskyt a prostředí
- Biotop
- Les, Savana
- Mikrohabitat
- Zem, Suchozemský
Velikost a vzhled
- Délka těla
- max 1 700 mm
- Délka od čenichu ke kloace
- max 1 270 mm
- Hmotnost
- max 2 188,6 g
Biologické vlastnosti
- Délka života
- max 27,3 let
- Aktivita
- Noční
- Přirozená potrava
- Masožravec
Rozmnožování a vývoj
- Způsob rozmnožování
- Živorodý
- Velikost snůšky nebo počet mláďat
- 6–28 ks
Zdraví a bezpečnost
- Jedovatost
- Ne
Zdroje informací
- Zdroje biologických údajů
- Catalogue of Life, eol traitbank, ReptTraits, SquamBase
- Odkaz na původní dokumentaci
- Catalogue of Life · 6FR54 · COL26.10
- Odkaz na původní dokumentaci
- eol traitbank · eol-2b1a6945e807cb8f26a5d28f00d1aab20ae38efbd77156a3c75f0e40e77d
- Odkaz na původní dokumentaci
- ReptTraits · figshare-v4
- Odkaz na původní dokumentaci
- SquamBase · 13823 · dryad-v5