HERPADEX
CS EN
Základní informace
Candoia bibroni
Kandoja fidžská
ŘíšeAnimalia
KmenChordata
TřídaPlazi
ŘádŠupinatí
ČeleďHroznýšovití
RodKandoja
- Český název
- Kandoja fidžská
- Anglický název
- Bibron's Bevel-nosed Boa
- Alternativní názvy
- Bibron's Keel-scaled Boa, Fiji Island Boa, Pacific Boa, Pacific Tree Boa, Pazifik-Boa, Solomon Island Tree Boa
- Synonyma
- Boa australis, Enygrus bibroni
Výskyt a prostředí
- Biotop
- Les
- Mikrohabitat
- Stromový
Velikost a vzhled
- Délka těla
- max 1 460 mm
- Délka od čenichu ke kloace
- max 1 460 mm
- Hmotnost
- max 1 924,2 g
- Hmotnost mláděte
- ~24 g
- SVL mláděte
- max 246 mm
Biologické vlastnosti
- Délka života
- max 16,9 let
- Aktivita
- Noční
- Přirozená potrava
- Masožravec
Rozmnožování a vývoj
- Způsob rozmnožování
- Živorodý
- Velikost snůšky nebo počet mláďat
- 2–33 ks
Zdraví a bezpečnost
- Jedovatost
- Ne
Zdroje informací
- Zdroje biologických údajů
- Catalogue of Life, eol traitbank, ReptTraits, SquamBase
- Odkaz na původní dokumentaci
- Catalogue of Life · QLMW · COL26.10
- Odkaz na původní dokumentaci
- eol traitbank · eol-2b1a6945e807cb8f26a5d28f00d1aab20ae38efbd77156a3c75f0e40e77d
- Odkaz na původní dokumentaci
- ReptTraits · figshare-v4
- Odkaz na původní dokumentaci
- SquamBase · 11981 · dryad-v5