HERPADEX
CS EN
Základní informace
Obrázek není k dispozici.
Candoia paulsoni
McDowell's Bevelnosed Boa [mcdowelli]
ŘíšeAnimalia
KmenChordata
TřídaPlazi
ŘádŠupinatí
ČeleďHroznýšovití
RodKandoja
- Anglický název
- McDowell's Bevelnosed Boa [mcdowelli]
- Alternativní názvy
- Paulson’s Bevel-nosed Gorund Boa, Pazifikboa, Solomon Island Ground boa, Solomons Ground Boa, Tasma's Bevelnosed Boa [tasmai], Vindum's Bevelnosed Boa [vindumi]
- Synonyma
- Candoia paulsoni mcdowelli, Candoia paulsoni rosadoi, Candoia paulsoni sadlieri, Candoia paulsoni tasmai, Candoia paulsoni vindumi, Enygrus carinatus paulsoni
Výskyt a prostředí
- Biotop
- Les
- Mikrohabitat
- Suchozemský
Velikost a vzhled
- Délka těla
- max 1 365 mm
- Hmotnost
- max 1 169,3 g
- Délka mláděte
- max 157 mm
Biologické vlastnosti
- Aktivita
- Noční
- Přirozená potrava
- Masožravec
Rozmnožování a vývoj
- Způsob rozmnožování
- Živorodý
- Velikost snůšky nebo počet mláďat
- 16–60 ks
Zdraví a bezpečnost
- Jedovatost
- Ne
Zdroje informací
- Zdroje biologických údajů
- Catalogue of Life, eol traitbank, ReptTraits, SquamBase
- Odkaz na původní dokumentaci
- Catalogue of Life · QLN2 · COL26.10
- Odkaz na původní dokumentaci
- eol traitbank · eol-2b1a6945e807cb8f26a5d28f00d1aab20ae38efbd77156a3c75f0e40e77d
- Odkaz na původní dokumentaci
- ReptTraits · figshare-v4
- Odkaz na původní dokumentaci
- SquamBase · 11983 · dryad-v5
