HERPADEX
CS EN
Základní informace
Rhampholeon acuminatus
Nguru pygmy chameleon
ŘíšeAnimalia
KmenChordata
TřídaPlazi
ŘádŠupinatí
ČeleďChameleonovití
RodRhampholeon
- Anglický název
- Nguru pygmy chameleon
- Alternativní názvy
- Nguru Spiny Pygmy Chameleon
Výskyt a prostředí
- Biotop
- Les, Hora
- Mikrohabitat
- Stromový, Suchozemský
Velikost a vzhled
- Délka od čenichu ke kloace
- max 57 mm
- Hmotnost
- max 5,1 g
- Hmotnost mláděte
- ~0,25 g
Biologické vlastnosti
- Aktivita
- Denní
- Přirozená potrava
- Masožravec
Rozmnožování a vývoj
- Způsob rozmnožování
- Vejcorodý
- Velikost snůšky nebo počet mláďat
- 2–4 ks
- Počet snůšek za rok
- 2–2 × ročně
Zdraví a bezpečnost
- Jedovatost
- Ne
Zdroje informací
- Zdroje biologických údajů
- Catalogue of Life, eol traitbank, ReptTraits, SquamBase
- Odkaz na původní dokumentaci
- Catalogue of Life · 4S2NV · COL26.10
- Odkaz na původní dokumentaci
- eol traitbank · eol-2b1a6945e807cb8f26a5d28f00d1aab20ae38efbd77156a3c75f0e40e77d
- Odkaz na původní dokumentaci
- ReptTraits · figshare-v4
- Odkaz na původní dokumentaci
- SquamBase · 18185 · dryad-v5