HERPADEX
CS EN
Základní informace
Calumma nasutum
Chameleon nosatý
ŘíšeAnimalia
KmenChordata
TřídaPlazi
ŘádŠupinatí
ČeleďChameleonovití
RodCalumma
- Český název
- Chameleon nosatý
- Anglický název
- Andasibe Nosed Chameleon
- Alternativní názvy
- Big-nosed chameleon, Nose-horned Chameleon
- Synonyma
- Camaeleon nasutus, Chamaeleo radamanus
Výskyt a prostředí
- Biotop
- Les
- Mikrohabitat
- Stromový, Suchozemský
Velikost a vzhled
- Délka od čenichu ke kloace
- max 50 mm
- Hmotnost
- max 3,6 g
Biologické vlastnosti
- Aktivita
- Denní
- Přirozená potrava
- Masožravec
Rozmnožování a vývoj
- Způsob rozmnožování
- Vejcorodý
- Velikost snůšky nebo počet mláďat
- 2–5 ks
Zdraví a bezpečnost
- Jedovatost
- Ne
Zdroje informací
- Zdroje biologických údajů
- Catalogue of Life, eol traitbank, ReptTraits, SquamBase
- Odkaz na původní dokumentaci
- Catalogue of Life · Q4TF · COL26.10
- Odkaz na původní dokumentaci
- eol traitbank · eol-2b1a6945e807cb8f26a5d28f00d1aab20ae38efbd77156a3c75f0e40e77d
- Odkaz na původní dokumentaci
- ReptTraits · figshare-v4
- Odkaz na původní dokumentaci
- SquamBase · 11960 · dryad-v5