HERPADEX
CS EN
Základní informace
Calumma globifer
Chameleon tupohlavý
ŘíšeAnimalia
KmenChordata
TřídaPlazi
ŘádŠupinatí
ČeleďChameleonovití
RodCalumma
- Český název
- Chameleon tupohlavý
- Anglický název
- Flat-casqued Chameleon
- Alternativní názvy
- Globe-horned Chameleon
- Synonyma
- Chamaeleon globifer
Výskyt a prostředí
- Biotop
- Les, Mokřad
- Mikrohabitat
- Stromový
Velikost a vzhled
- Délka od čenichu ke kloace
- max 187 mm
- Hmotnost
- max 123 g
Biologické vlastnosti
- Aktivita
- Denní
- Přirozená potrava
- Masožravec
Rozmnožování a vývoj
- Věk pohlavní dospělosti
- 0,7–0,7 let
- Způsob rozmnožování
- Vejcorodý
- Velikost snůšky nebo počet mláďat
- 25–50 ks
- Počet snůšek za rok
- 1–1 × ročně
Zdraví a bezpečnost
- Jedovatost
- Ne
Zdroje informací
- Zdroje biologických údajů
- Catalogue of Life, eol traitbank, ReptTraits, SquamBase
- Odkaz na původní dokumentaci
- Catalogue of Life · Q4SY · COL26.10
- Odkaz na původní dokumentaci
- eol traitbank · eol-2b1a6945e807cb8f26a5d28f00d1aab20ae38efbd77156a3c75f0e40e77d
- Odkaz na původní dokumentaci
- ReptTraits · figshare-v4
- Odkaz na původní dokumentaci
- SquamBase · 11952 · dryad-v5