HERPADEX
CS EN
Základní informace
Calotes mystaceus
Blue crested lizard
ŘíšeAnimalia
KmenChordata
TřídaPlazi
ŘádŠupinatí
ČeleďAgamovití
RodLepoještěr
- Anglický název
- Blue crested lizard
- Alternativní názvy
- Blaue Schönechse, Blue-crested Lizard, Indo-Chinese Forest Lizard, Myanmar Blue Crested Lizard, White-lipped Calotes, 白唇树蜥
Výskyt a prostředí
- Biotop
- Město, Les, Křoviny
- Mikrohabitat
- Stromový, Suchozemský, Koruny stromů
Velikost a vzhled
- Délka od čenichu ke kloace
- max 158 mm
- Hmotnost
- max 138 g
- SVL mláděte
- max 25 mm
Biologické vlastnosti
- Aktivita
- Denní
- Přirozená potrava
- Masožravec
- Způsob lovu
- Kombinovaný
Rozmnožování a vývoj
- Způsob rozmnožování
- Vejcorodý
- Velikost snůšky nebo počet mláďat
- 6–18 ks
- Počet snůšek za rok
- 1–1 × ročně
Zdraví a bezpečnost
- Jedovatost
- Ne
Zdroje informací
- Zdroje biologických údajů
- Catalogue of Life, eol traitbank, ReptTraits, SquamBase
- Odkaz na původní dokumentaci
- Catalogue of Life · Q45L · COL26.10
- Odkaz na původní dokumentaci
- eol traitbank · eol-2b1a6945e807cb8f26a5d28f00d1aab20ae38efbd77156a3c75f0e40e77d
- Odkaz na původní dokumentaci
- ReptTraits · figshare-v4
- Odkaz na původní dokumentaci
- SquamBase · 11932 · dryad-v5